Homeopathie is een medische richting die is gebaseerd op het geloof dat het lichaam zichzelf kan genezen. Degenen die gebruik maken van deze alternatieve geneeswijze maken gebruik van kleine hoeveelheden natuurlijk producten, zoals planten en mineralen in het behandelproces. Homeopathische specialisten geloven dan ook dat deze alternatieve geneeswijzen het genezingsproces significant stimuleren. Homeopathie is van origine ontwikkeld rond 1700 in Duitsland en ondertussen is het in vele Europese landen langzaamaan gangbaarder geworden. Echter  is het nog lang niet zo populair als in de Verenigde Staten tegenwoordig het geval is. 

Hoe werkt het? 

Een basisgeloof in de wereld van homeopathie is dat iets dat symptomen met zich meebrengt in een gezond persoon, ook een ziekte met dezelfde symptomen kan behandelen. Met behulp van een zeer kleine dosering kan zo het natuurlijke afweersysteem van het lichaam geactiveerd worden. Een voorbeeld; Rode ui zorgt voor tranende ogen. Dit is dan ook een reden dat de ui als alternatieve geneeswijze gebruikt wordt om bepaalde allergieën te behandelen. Andere veelvoorkomende gezondheidsproblemen waar homeopathie vaak gebruikt kan worden als alternatieve geneeswijze zijn migraines, depressieve klachten, chronische vermoeidheid, ADHD, artritis, maar ook lichtere klachten als hoofdpijn, misselijkheid, hoestbuien of verkoudheden. 

Waar kan ik terecht voor deze alternatieve geneeswijze?

Op het moment dat je weet wat homeopathie inhoudt en je overtuigd bent van de waarde van deze alternatieve geneeswijze of het in ieder geval een keer wil proberen om het een kans te geven, dan is het maken van een afspraak met een specialist op dit gebied de volgende logische stap. Tijdens een afspraak zal de specialist meerdere vragen stellen over je mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Op basis van de verkregen informatie zal dan de meest passende optie worden voorgelegd met de grootste kans op het verhelpen van de symptomen en daarmee de ziekte. 

In de Celestine Praktijk kan direct een afspraak gemaakt worden met Joke, een geregistreerd therapeut. Als A-verpleegkundige in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein raakte zij geïnteresseerd in homeopathie en na het afronden van de opleiding Klassieke Homeopathie is haar missie al jaren om mensen verder te helpen op de gebieden waar traditionele geneeswijzen tekort schieten. 

Voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak: neem contact op via de website!