De homeopathische geneeswijze beschikt over een groot scala aan geneesmiddelen die fundamenteel verschillend zijn van de traditionele geneeswijzen. In plaats van het abrupt tot halt roepen van bepaalde symptomen in het lichaam, probeert de homeopathische geneeswijze het zelfherstellende vermogen van het lichaam op gang te brengen. Dit is voortgekomen uit een dieperliggend geloof, namelijk dat elk lichaam van zichzelf in staat is om te herstellen, zonder daar gebruik te hoeven maken van chemische middelen.

Deze geneeswijze kan toegepast worden bij een groot aantal verschillende klachten, zoals bijvoorbeeld:

  • Ontstekingen aan keel, neus en oren
  • Longklachten zoals astma of bronchitis
  • Rugklachten
  • Blaas- en nierklachten, ontstekingen, stenen
  • Spier- en gewichtsklachten, fibromyalgie, artritis
  • Hooikoorts
  • Gevolgen van het niet goed reageren op vaccinaties, medicijnen, narcose, antibiotica
  • Onbegrepen vage klachten
  • ADHK
  • Overgangsklachten

Dit is slechts een kleine greep uit de klachten waar homeopathie van toegevoegde waarde kan zijn bij de genezing. Eén van deze zijn is dus het verschijnsel overgangsklachten. Veel vrouwen die hier mee te maken hebben, geven aan dat ze dankzij homeopathie merkbare verbeteringen hebben meegemaakt. Rond de overgang kunnen de hormonen natuurlijk aardig in onbalans raken. Hierdoor kunnen dan veel ongemakken of zelfs zwaardere symptomen mee samenhangen, zoals depressie, ernstig zweten en slapeloze nachten.

Homeopathische producten tegen overgangsklachten

Een bepaalde mix van kruiden en andere homeopathische producten zijn er voor vrouwen in de overgang in overvloed te vinden. Het is echter voor elke vrouw natuurlijk verschillend wat wel en niet werkt. Ieder lichaam reageert weer anders op elk product. De meest gebruikte effectieve homeopathische middelen van het moment zijn echter Ymea, Famosan en Klimaktolan. Dit zijn allen kruidenpreparaten en dus natuurlijke producten.

Bij overgangsklachten kunnen bijvoorbeeld deze homeopathische middelen zorgen voor meer evenwicht in het lichaam. Wanneer je te maken hebt met lichte depressieve aanvallen of een vaker terugkerende verminderde gemoedtoestand, dan kan dit een effectieve boost zijn. Het zal niet van de ene op de andere dag alle problemen verhelpen, maar het zet een langzaam proces in werking dat op termijn significante effecten teweeg kan brengen.