De herfst komt er weer aan en daarmee is de kans op het oplopen van een verkoudheid of een griepje ook weer aan het toenemen. Met name in november en december is het belangrijk om een goede weerstand te hebben om deze maanden fit, gezond en klachtenvrij door te komen. Uiteraard is het dan van belang om in de maanden hieraan voorafgaand een goede basis te leggen. Om fit te blijven zijn er een hoop dingen die je kunt doen. De belangrijkste en meest effectieve gewoontes die je kunt gebruiken om hierbij te helpen, zijn:

  • Bewegen: Al sinds jaar en dag is bekend dat beweging ervoor zorgt dat je weerstand toeneemt en dat je je er daarnaast nog eens beter door voelt ook. Als kers op de taart zorgt beweging er zelfs voor dat je afvalt. Door meer te bewegen vang je dus drie vliegen in één klap.
  • Gezond eten: Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar wordt ondanks dat door veel mensen nog altijd over het hoofd gezien. Gezond eten doe je niet voor één dag, maar daar moet je een gewoonte van zien te maken. Hoe langer je dit volhoudt, hoe groter de positieve effecten zullen zijn.
  • Hou een ritme aan: Met een ritme wordt een bepaalde structuur bedoeld, die dagelijks terugkeert. Denk hierbij aan een vast slaapritme, dit zorgt voor balans in je biologische klok. Hierdoor rust je beter uit, wat op de lange termijn grote positieve gevolgen heeft.

Om fit te blijven is het dus belangrijk dat het lichaam zo optimaal mogelijk is voorbereid op de koudere wintermaanden. Wanneer lichaam en geest in evenwicht zijn, is de kans op kwalen of ziek worden heel klein. Gezond blijven begint bij het verzorgen van je eigen lichaam. Voorkomen is beter dan genezen.

De waarde van de natuurgeneeskunde
Een natuurgeneeskundige kan een waardevolle ondersteuning bieden op het moment dat, ondanks bovenstaande maatregelen, je lichaam toch in onbalans is geraakt. Het kan ook zijn dat de voeding ontoereikend is voor de vraag van je lichaam. Hierin kan een natuurgeneeskundige ondersteuning bieden.

Wil je meer weten over homeopathie? Neem dan contact op!