Een herfst- of winterdepressie is een fenomeen waar bijna een half miljoen mensen jaarlijks last van hebben. Op het moment dat de blaadjes aan de bomen beginnen te verkleuren en de dagen steeds korter worden, hebben vooral vrouwen last van de welbekende winterdip. In deze maanden is het dan ook zaak om er alles aan te doen om je beter te voelen. Gelukkig zijn er een hoop tips die hierbij van waarde kunnen zijn:

  • Voldoende licht: Zorg voor een goede verlichting in de ruimtes waar je overdag het vaakst verblijft. Licht is gecorreleerd met een gelukkiger gevoel. Dit is ook de reden dat een lichttherapie aangeboden kan worden om hierbij te helpen. Zo’n driekwart van de mensen is na zo’n therapie van alle klachten omtrent de depressie af.
  • Wandelen: Een dagelijkse wandeling, vooral in de ochtend, legt een uitstekende basis voor een goede dag. De buitenlucht in combinatie met het licht zorgen ervoor dat depressieve gevoelens langzaam afnemen.
  • Minder koolhydraten: Het eten van koolhydraatrijk voedsel staat nauw in verband met het voelen van vermoeidheid. Door vermoeidheid worden mensen dan weer geïrriteerd, wat een winterdipje alleen maar in de hand werkt.

De waarde van homeopathie
Een homeopaat kan zeer waardevolle ondersteuning bieden in het in goede banen leiden van de bovenstaande adviezen, maar ook door op persoonlijk vlak te ontdekken wat er wordt gevraagd. In een gesprek met een homeopaat wordt onderzocht wat de onderliggende oorzaken van deze winterdip in jouw specifieke geval zouden kunnen zijn en wat aan de hand daarvan de beste behandelmethode is.

Door op natuurlijke wijze aanpassingen te doen in je levensstijl en te achterhalen wat de oorzaak van een fenomeen als een winterdip is, kun je tot een permanente oplossing komen. In plaats van de symptomen elk jaar opnieuw te moeten bestrijden, kun je aan de hand van een stappenplan ervoor zorgen dat je er structureel minder last van zult hebben. Een gesprek met een homeopaat biedt bepaalde inzichten vanuit een andere invalshoek die heel vaak leiden tot een succesvolle manier om het probleem bij de kern aan te pakken.

Meer weten? Neem contact op!