Oktober was weer de maand van de poging tot stoppen met roken, Stoptober. Echter is het stoppen met roken soms makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen ondervinden dan ook een hoop problemen bij het stoppen met roken. Ontwenningsverschijnselen zijn tijdens dit proces niet bevorderlijk. Een mix van ontwenningsverschijnselen en simpelweg het verbreken van de gewoonte om te roken, leiden er vaak samen toe dat er een terugval plaatsvindt. En als er eenmaal een terugval heeft plaatsgevonden, dan voelt het vaak alsof je weer van vooraf aan moet beginnen. Dit alles leidt er dan toe dat mensen het soms maar helemaal opgeven om te proberen te stoppen met roken.

Ondanks eerdere mislukte pogingen, misschien zelfs wel recentelijk tijdens Stoptober, is er altijd nog wel een andere optie te verzinnen. Zo is het gebruik van homeopathie een relatief onbekende strategie bij het stoppen met roken. Er bestaan een hoop verschillende natuurlijke middelen die afhankelijk van de persoon het meest effectief kunnen zijn. Zo is er bijvoorbeeld plantago major, een middel dat een natuurlijke afkeer van sigaretten binnen het lichaam produceert. Hieronder neemt je tabaksverslaving vanzelf af en ervaar je dat het makkelijker is om te stoppen met roken. Een ander middel is caladium. Caladium vermindert ook de behoefte aan tabak en verzacht enkele ontwenningsverschijnselen, zoals hoofdpijn. Door de grote variatie aan middelen die er beschikbaar zijn, is er voor een ieder type persoon wel een natuurlijk middel dat je bij kan staan. Iedereen ervaart andere symptomen op het moment dat er wordt gestopt. Van hoofdpijn tot irritatie en van een onrustig gevoel tot aan slapeloze nachten. Door eerst duidelijk te krijgen welke symptomen je ervaart, geef je jezelf de beste kans om het juiste middel te vinden. In overleg met een homeopaat kun je binnen een mum van tijd een oprechte nieuwe poging doen om te stoppen met roken.

Ook kan voeding een belangrijke rol spelen. Veel drinken zorgt ervoor dat afvalstoffen zo effectief mogelijk verwijderd worden. Ook voelen mensen die net zijn gestopt vaak de drang om iets in de mond te stoppen. De beste manier om dit geen sigaretten of ongezond voedsel te laten zijn, is door te allen tijden gezonde alternatieven bij de hand te hebben.

Benieuwd? Neem contact op!