In de homeopathie wordt gebruik gemaakt van alternatieve geneeswijzen om bepaalde problemen aan te pakken. Er bestaat een grote verscheidenheid aan klachten die met homeopathie behandeld kunnen worden. Op het moment dat je bij een homeopaat aanklopt met bepaalde klachten, gaat hij of zij op een bepaalde manier te werk om zo optimaal mogelijk van waarde te kunnen zijn.

Dit traject begint met het identificeren van de daadwerkelijke klacht. Hierbij wordt door de homeopaat onderzoek gedaan naar deze klacht door te beginnen met enkele vragen. Zo weet de homeopaat steeds meer specifieke informatie te verkrijgen over de klacht. Het doel hiervan is om een veel duidelijker totaalbeeld te schetsen van de situatie. Denk hierbij aan vragen als:

  • Op welk tijdstip van de dag heb je juist meer of minder last?
  • Heeft de kou of juist warmte invloed op de klacht?
  • Wat is het karakter van de pijn?
  • Op welke specifieke plaatsen van het lichaam wordt de pijn gevoeld?

Nadat de homeopaat hier meer duidelijkheid over heeft verkregen, is het tijd om te onderzoeken wat de oorzaak van de klacht zou kunnen zijn. Om hier meer over te weten te komen, wordt er gevraagd naar gebeurtenissen die plaats hebben gevonden voor het ontstaan van de klachten. Ook is het daarbij belangrijk om te ontdekken welke gewoontes iemand heeft en wat bepaalde karaktereigenschappen zijn. Dit speelt allemaal een mogelijke rol bij het ontstaan van bepaalde klachten. Dit doet de homeopaat met vragen als:

  • Welke situatie deed zich voor en welke emoties speelden toen een belangrijke rol?
  • Is er een medicament gestart of is er een vaccinatie gegeven?

De kracht van het doorlopen van dit hele proces, is dat er zo een veel beter beeld ontstaat van wat nu daadwerkelijk de oorzaak en specifieke kenmerken van een bepaalde klacht zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld twee mensen last hebben van eczeem, maar heeft de ene persoon hier bij hogere temperaturen minder last van en iemand anders juist meer. Een homeopaat raadt in beide gevallen dan een andere behandeling aan. Voor een optimaal resultaat is het dus van belang dat er zoveel mogelijk informatie wordt achterhaald.

Wil graag advies? Stuur mij dan een bericht!