Homeopathie is een geneeskunst waarbij het zelf herstellend vermogen centraal staat. De behandelingen zijn gericht op het stimuleren van het zelf herstellend vermogen op een natuurlijke wijze.

Wat is het zelf herstellend vermogen

Het lichaam is een prachtig systeem, dat ervoor zorgt dat het zichzelf kan repareren bij opgelopen schade. Denk aan wondjes, spierschade, huidklachten etc. Maar hoe zit dat?

Je lichaam is gebouwd op een overlevingsmechaniscme. Alle systemen die jij intern hebt zijn erop gericht op het lichaam zo gezond mogelijk te houden (zelf genezend vermogen). Daarom genezen wondjes uit zichzelf, herstellen spieren bij rust etc.

Het zelf herstellend vermogen is echter wel sterk afhankelijk van beweging en een voortdurende stroom van bloed en vocht in de weefsels van het lichaam.

Waarom? Omdat deze stroom jouw lichaam ook voorziet van jouw immuunsysteem, van energie, zuurstof en andere bouwstoffen. Tegelijkertijd zorgt deze stroom voor het opruimen van afvalstoffen en het afvoeren van dode cellen. Daarom is de goede doorstroming erg belangrijk.

Want wat gebeurt er als de weefsels minder bewegen? Dit betekent een vermindering in de vloeistofstroom en daarmee een verminderde werking van jouw lichaam door een tekort aan energie, zuurstof en andere bouwstoffen. Systemen kunnen hun taak niet meer goed uitoefenen en je voelt klachten zoals pijn en ongemak.

Homeopathische behandeling

Wanneer je met klachten bij de homeopaat komt zal deze kijken naar de diepere oorzaak. De behandeling zal uiteindelijk moeten bijdragen aan een goede doorstroming zodat het zelf herstellend vermogen ook daadwerkelijk gestimuleerd wordt. Zo krijgt het zelf herstellend vermogen van het lichaam de kans om  de klachten op te lossen en het lichaam weer in balans te brengen.

Benieuwd wat homeopathie voor jou kan betekenen? Maak eens een vrijblijvende afspraak!