Wat is een normaal slaappatroon?

Goede slaap is wanneer iemand gemakkelijk in slaap valt, slaap niet vaak wordt onderbroken (men wordt tussendoor niet vaak wakker), niet te vroeg wakker wordt en zich ‘s ochtends verfrist voelt. Moeite hebben om in slaap te vallen of moeite hebben om de hele nacht door te blijven slapen is niet normaal voor een gezond persoon van elke leeftijd. Niet iedereen heeft echter dezelfde hoeveelheid slaap nodig. De kwaliteit van de slaap is anders in verschillende levensfasen. Slaap van goede kwaliteit is belangrijk om een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid van een persoon te behouden.

Normale volwassenen hebben ongeveer 6-9 uur gezonde slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Sommige mensen kunnen goed functioneren, zelfs met 4-5 uur slaap. Baby’s hebben veel meer slaap nodig dan volwassenen, en ze kunnen tot 16-20 uur per dag slapen. Baby’s van 3-6 maanden oud hebben ongeveer 15 uur slaap nodig. Kinderen ouder dan dit hebben dagelijks ongeveer 10-13 uur slaap nodig. Pre-tieners en tieners hebben 9-10 uur slaap nodig. Na 50 jaar oud is de slaapduur ongeveer 5-6 uur ‘s nachts.

 

Wat is slapeloosheid?

Bij de slaapstoornis die slapeloosheid of slapeloosheid wordt genoemd, kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen of moeite hebben om in slaap te blijven (slechte slaap), wat het vermogen van een persoon om routinematige functies soepel uit te voeren kan beïnvloeden.

Een paar mensen kunnen moeite hebben om in slaap te vallen: Ondanks dat u hard probeert te slapen, kunt u niet in slaap vallen. Men kan proberen getallen te tellen, te zingen, een boek te lezen, naar muziek te luisteren of in een bed te gooien, maar niets lijkt te helpen.

Sommige patiënten krijgen moeite om in slaap te blijven: men kan ‘s nachts vaak onderbroken slaap ervaren en dan hebben ze opnieuw moeite met slapen. Sommige patiënten worden te vroeg in de ochtend wakker en kunnen dan niet meer slapen. Sommige patiënten voelen zich niet verfrist bij het wakker worden uit de slaap ’s ochtends, net alsof ze de hele nacht niet hebben geslapen.

 

Homeopathische behandeling voor slapeloosheid

De personen die lijden aan slapeloosheid of slapeloosheid vinden verrassende positieve resultaten met behulp van homeopathische behandeling. Het is vrij van bijwerkingen. Homeopathische geneeskunde is geen slaappil; het helpt op natuurlijke wijze slaap te induceren.

Homeopathische behandeling van slapeloosheid behandelt de ziekte op wortelniveau omdat bij het selecteren van het geneesmiddel de onderliggende oorzaak van slapeloosheid wordt meegenomen. Tijdens een intake proberen we de symptomen, de geschiedenis van de huidige klachten, de levensstijl van de persoon, de emotionele samenstelling van de persoon, de huidige mentale toestand, de stress die de persoon heeft te evalueren. We doorlopen de medische geschiedenis in het verleden, familiegeschiedenis, enz. Op zo’n manier wordt de oorzaak van slapeloosheid (zoals angst, stress, depressie, verkeerde levensstijl, hormonale onbalans of enige andere medische aandoening, enz.) geïdentificeerd tijdens de intake en i de behandeling gericht op het behandelen van die oorzaak om de slapeloosheid op een dieper niveau te behandelen.

 

Hoe helpt homeopathie bij het behandelen van slapeloosheid?

  • Homeopathie verbetert het vermogen van lichaam en geest om effectief met stress om te gaan.
  • Homeopathische behandeling behandelt de onderliggende oorzaak van slapeloosheid.
  • Homeopathie verbetert de kwaliteit van de slaap.
  • Gedurende een periode kalmeert en ontspant homeopathische behandeling de geest.
  • Bij regelmatig gebruik van homeopathische geneesmiddelen kan de behoefte aan slaappillen verminderen.
  • Homeopathie is absoluut veilig en vrij van eventuele bijwerkingen
  • Homeopathische geneesmiddelen veroorzaken geen afhankelijkheid en zijn niet-verslavend.

 

Wil je aan de slag gaan met je slapeloosheid? Neem dan eens contact op met mij!