Ervaringen

Lees hier meer over de ervaringen van anderen en wat ik heb meegemaakt binnen mijn praktijk!

Een korte casus van een ICU-verpleegkundige.

Een ICU-verpleegkundige (35 jaar) heeft een week koorts boven de 39 gehad. Ze had reuk- en smaakverlies, enorme last van nachtzweten en ze moest veel hoesten. Iedere nacht moest ze haar beddengoed verschonen. De PCR-test was positief. Paracetamol had weinig effect.

De weken erna zak de koorts maar blijft ze klachten houden. Ze heeft een constante, droge prikkelhoest en heeft totaal nog geen energie om ook maar iets te doen. Haar eetlust is minimaal en ze zweet nog altijd heel hevig.

Nadat ze gestart is met een homeopathische behandeling gaan de klachten snel de goede kant op. Haar energie komt terug, het hoesten verdwijnt evenals het hevige transpireren. Na een week is ze weer in staat om haar werk in het ziekenhuis te gaan bouwen.

Alleen artsen mogen in België homeopathisch behandelen. Zij behandelden talrijke patiënten met de volgende resultaten:

– verdwijning van alle symptomen in maximum 8 dagen (conventionele geneeskunde 20 dagen)

– efficiënt bij 83,1 % van de patiënten

– slechts 1,3 % van de patiënten werd in het ziekenhuis opgenomen (15 % met de conventionele
      geneeskunde)

– geen enkel sterfgeval

Als je dit leest zul je je afvragen waarom wij hier niets mee doen. Als homeopaten op hun website zetten dat ze corona kunnen behandelen dan krijgen ze een boete van € 4.000,-. En het behandelen van een acuut corona patiënt levert ze een boete van € 7.000,- op.

Het is toch fijn als de ziekenhuizen niet zo overbelast raken met corona patiënten.

En wat dacht je van hydrochloorkinine samen met zink. Als deze combinatie in een vroeg stadium ingezet wordt kan het virus snel gereduceerd worden waardoor mensen minder heftig ziek worden. Maar een behandeling hiermee kost nog geen € 0,20 cent per kuur. Als artsen dit inzetten riskeren ze een boete van € 150.000,-

Ja, je leest dit goed.

Maar waar draait het nu om? Is het werkelijk het geld wat belangrijker is dan de gezondheid van ons mensen?
En nog iets: “samen tegen corona!”. Hoezo samen?

Dit keer geen mooi verhaal van iemand die goed reageert op een behandeling (alhoewel ik op het vlak van het overwinnen van een virusinfectie momenteel al heel wat succesverhalen ken) maar over de vraag wat te doen om de weerstand tegen een virusinfectie te vergroten. En dat in een tijd waarin de media staat bol over het vaccineren, het testen met de 30 jaar oude PCR-test, lockdown, het dragen van een mondmasker en de anderhalve-meter-samenleving. Maar wat kunt u zelf doen in plaats van klakkeloos de bevelen van de regering opvolgen.

Een belangrijke factor voor een goede weerstand is het vitamine D gehalte in ons lichaam. Meer dan 70 studies hebben dit bevestigd.  Dit in tegenstelling tot de regering die ons wijs wil maken dat dit niet zo is.
We halen maar 20% van de vitamine D uit onze voeding. De rest maken we in de huid aan door invloed van de zon. Een huid die oud is of beschermd met een zonnebrandcrème zal minder vitamine D aanmaken. We moeten elke dag een half uur zon op ons gezicht en ontblote armen tussen 11 en 15 uur krijgen met een zonkracht hoger dan 3 om voldoende vitamine D aan te kunnnen maken. Wie krijgt dat in deze tijd nog voor elkaar?
Nadat u dit gelezen heeft zult u zelf ook tot de conclusie komen dat in de wintermaanden ons vitamine D gehalte vaak laag zal zijn. En aangezien vitamine D een belangrijke rol speelt bij het overwinnen van een infectie is een griepepidemie zo snel geboren. Ik vind het jammer dat we in deze tijd niet massaal getest worden op vitamine D. Een bloedwaarde van boven de 80 nmol geeft in ieder geval een betere bescherming tegen ziektes zoals de griep.

Belangrijk om de weerstand zo hoog mogelijk te houden is dus voldoende vitamine D  (50 mcg tot 100 mcg per dag) als supplement te gebruiken.  De opname van vitamine D is afhankelijk van een goede vitamine K spiegel in ons lichaam.
Maar daarnaast  is het uiteraard ook belangrijk dat u veel groente, fruit en vette vis eet die o.a. de benodigde zink, selenium en vitamine C en omega 3 levert. Ook is bewegen erg belangrijk.  Dit alles zal uw gezondheid ten goede komen.

Het blijft een moeilijke discussie:
Gaan we met z’n allen naar een ‘nieuw normaal’ met massale vaccinatie voor elke nieuwe ziekte/virus? Of streeft u naar een goede weerstand door een gezonde levensstijl waardoor u niet/minder levensbedreigend ziek wordt en mogelijk een vaccinatie niet meer nodig heeft.
De keuze is aan u.

Ik heb een meisje van 13 jaar onder behandeling die haar hele leven lang regelmaat klachten heeft zoals recidief luchtwegklachten, buikklachten, blaasontsteking, pfeiffer, oorontsteking, ontstoken kies, krentenbaard en wratjes. Kortom een kind wat van het ene in het andere terecht komt en heel vaak moe is. Verder droomt ze regelmatig heel eng, ze wordt dan achterna gezeten of opgegeten.
Ze leeft al vanaf jongs af aan voor de paarden. Tijdens het paardrijden raakt haar hoofd leeg en voelt ze zich goed. Hierdoor kwam ik 3 jaar geleden op het idee om haar de homeopathie van paardenmelk te geven. Vanaf deze tijd gaat het bergopwaarts en verdwijnen de klachten en enge dromen. Ze komt steeds beter in haar vel te zitten en is bijna niet meer ziek. Onlangs had ze nog flink last van acne. Hiervoor gaf ik haar een herhaling van paardenmelk en al na een dag verbeterde het.
Wat is homeopathie toch een mooi vak!

 

Een fysiotherapeute (45 jaar) krijgt corona met 3 dagen koorts, pijn op de borst, heel erg moe, kan niets ruiken en ze heeft een overdreven smaaksensatie. Alles smaak 10 keer zo sterk. Ze heeft inwendig een ijskoud gevoel terwijl de huid brandend aanvoelt.
Een maand hierna is ze nog steeds moe en niet in staat om te werken. Ze heeft veel pijn in haar borstkas. Reuk en smaak zijn nog altijd verstoord en ze kan zich nog steeds niet goed concentreren. Ze is angstig dat het niet meer goed komt.
Na het inzetten van een homeopathische behandeling gaat het al snel beter met haar. De klachten verdwijnen snel en is ze na een paar weken weer in staat om te gaan werken.

Man met nog altijd vermoeidheidsklachten
Een jaar geleden kreeg een 36 jarige man een week lang griepklachten met erge keelpijn. Daarna was hij nog 2 maanden erg moe. In de zomer werden de klachten beter maar in het najaar kreeg hij weer erge vermoeidheidsklachten met een continue druk in zijn hoofd en een brainfog. Verder heeft hij ook last van zijn spijsvertering en voelt hij zich opvallend beter na het eten. Zijn borst voelt ingesnoerd.  De meeste klachten heeft hij ’s nachts.
Door de slechte concentratie kan hij zijn werk niet meer doen.
Al na een paar dagen na het starten van een homeopathische behandeling  trekken de klachten langzaam weg en is hij in staat om na een week al weer wat werkzaamheden te verrichten.

Begin november 2018 komt een vrouw van 80 jaar bij me met de volgende klachten: sinds een maand rode plekken op de huid die jeuken, inwendig trillen en veel onrustgevoelens.
In de eerste behandeling ontstoor ik de gevolgen van een gele koorts vaccinatie. Hierna wordt de jeuk erger en ontstaat er een prikkend en brandend gevoel, alsof de huid in brand staat. Ook heeft ze wat meer last van draaiduizelingen. Door dit alles slaapt mevrouw slecht.
Tijdens het 2e consult kom ik erachter dat de oorzaak van de klachten een gordelroosvirus is. Ik geef een behandeling met homeopathie mee. Deze behandeling zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen wordt aangezet zodat haar eigen lichaam het virus kan overwinnen. Al snel krijg ik een enthousiast telefoontje dat de behandeling aanslaat. De jeuk en brandende pijn zijn helemaal weg evenals het inwendige trillen. Mevrouw is tot rust gekomen, letterlijk en figuurlijk.

Onlangs zag ik een 14 jarige jongen die ik als kind had behandeld omdat hij maanden lang verkouden was en regelmatig oorontstekingen had met hoge koorts. Dit begon op een leeftijd van 1,5 jaar vlak nadat hij voor het eerst was gevaccineerd tegen de 6 kinderziektes DKTP, HIB en meningococ C. Zijn ouders hadden hem bewust later in zijn leventje laten vaccineren omdat hij zo’n gevoelige, hoog sensitieve jongen is. Ik heb de negatieve gevolgen van de vaccinatie ontstoord (hierbij blijft de wel dekking bestaan) en de infectie behandeld en na 2 maanden waren de klachten verdwenen. Ze zijn niet meer teruggekomen. Na deze eerste ervaring met het vaccineren heeft hij geen andere vaccinaties meer gehad.

Een mevrouw die rond de 70 jaar is heeft sinds haar jeugd last van haar darmen. De laatste jaren wordt ze gemiddeld één keer per jaar opgenomen in het ziekenhuis i.v.m. een ontstoken divertikel.
Nadat ze van mij Kangenwater kreeg (om een maand uit te proberen) en het advies om het glaasje cola ’s avonds te laten staan heeft ze na een week geen last meer van haar buik. En dit ondanks het feit dat ze maar 2 glazen Kangenwater per dag dronk. Zelfs tijdens een drukke periode waarin een verbouwing van haar huis plaatsvond bleven haar darmen rustig.

Ik kreeg een tijd geleden een 3,5 jarige peuter met flinke allergieklachten en snel regelmatig last van oorontstekingen. De peuter reageerde niet op de behandeling van de kinderarts. Op advies van de kinderarts om een goed alternatief therapeut op te zoeken kwam de moeder bij mij. De kinderarts wilde wel op de hoogte gehouden worden.
Tijdens mijn test vond ik een sluimerende infectie en een darmdysbiose, mogelijk ontstaan door antibiotica. Dit behandelde ik met homeopathie en een goed probioticum en na 2 behandelingen waren de klachten over. In het totaal heb ik 2 brieven geschreven naar de kinderarts, maar nooit enige reactie gehad. Ook heb ik later geen andere doorverwijzingen via hem gehad. Jammer hoor, want er is zoveel aanvullende behandeling bekend die het leed van het kind en zijn/haar ouders kan verlichten.

Ik heb in het verleden een kind behandeld met constitutioneel eczeem. De ouders wilden niet verder met het smeren (en daarmee onderdrukken) van hormoonzalf. Ik heb haar een aantal keren moeten zien omdat ik het eczeem niet snel weg kreeg, maar uiteindelijk is het gelukt. Ik heb o.a. middelen gegeven tegen een hardnekkige infectie, een paar homeopathische middelen om haar weerstand te versterken en om de klachten die na het vaccineren ontstonden te behandelen.
Nu na 15 jaar is het eczeem nog steeds weg en is het niet geëscaleerd in longproblemen. Dit laatste gebeurt regelmatig als de huidklacht onderdrukt wordt.

Ik heb een baby behandeld met darmkrampjes. Ze is geboren in het ziekenhuis. Na 1 week hoge koorts waarna ze 2 soorten antibiotica heeft gehad. Hierdoor ontstonden darmkrampjes en tijdelijk pukkeltjes op haar lichaam.
Na een half jaar heeft ze nog steeds last van haar darmen, is onrustig ’s nachts en heeft een droge, jeukende, wat eczeemachtige huid. Verder reageert ze regelmatig op voeding met darmkrampjes en winderigheid. Ze is snel verkouden met een reutelende ademhaling.
Na het geven van een homeopathisch middel tegen een infectie, het behandelen van een darmbacterie met herstel van de darmflora en het ontstoren van een oxytocine-belasting  gaat het na een paar maanden heel goed. De darmkrampjes zijn verdwenen, voeding wordt goed verdragen en ze zit beter in haar vel. Sindsdien is ze niet meer verkouden geweest en is de huid rustig.

Een gezond ogende jonge vrouw is naar Frankrijk op vakantie geweest. Sinds deze vakantie heeft ze enorme buikpijn wat ineens komt opzetten en na een aantal uren weer wegtrekt. Dit gebeurt een aantal keren per week. Daarnaast heeft ze een wisselend ontlastingspatroon en veel slijm in haar mond.
Onderzoek van haar ontlasting geeft een parasiet (dientamoeba fragilis) aan die veel voorkomt en waar de huisarts geen behandeling voor nodig acht. Ondertussen blijft ze last houden van haar klachten.
Ik behandel haar met 2 homeopathische verdunningen waarna de klachten snel wegtrekken.
Later blijkt via mijn VEGA-test dat ook haar kinderen en echtgenoot deze parasiet hebben. Ook zij worden nu behandeld.

Een man heeft trillende handen ontstaan na een herseninfarct 2 jaar geleden. Deze klacht verergert de laatste tijd alleen maar. Ook worden zijn bewegingen en praten trager en heeft hij een vlakke gezichtsuitdrukking. Er wordt gedacht aan de ziekte van Parkinson.
Tweeënhalve maand geleden start ik een behandeling tegen een loodvergiftiging, aangezien hij zijn hele leven lang met auto’s heeft gewerkt. Later geef ik er ook een middel erbij om de dopamine aanmaak in de hersenen te verbeteren. Dit omdat de behandelend neuroloog L-dopa wil voorschrijven.
Deze behandeling slaat aan. Het trillen verbetert duidelijk evenals het lopen en het praten. De neuroloog is zeer tevreden!! Hij is alleen in de veronderstelling dat het komt door zijn behandeling. Meneer durft niet te zeggen tegen de neuroloog dat hij diens behandeling niet heeft gestart en alleen met homeopathie bezig is.

Op dit moment ben ik een boek aan het lezen over het pfeiffervirus waarin verteld wordt dat het virus lymfeklierkanker kan veroorzaken. Als ik dit lees moet ik denken aan 10 jaar geleden toen ik een mevrouw van 64 jaar zag die de diagnose non-Hodgkin had gekregen. Tijdens mijn VEGA-test ontdek ik een pfeifferbelasting waarvoor ik haar behandel.
Anderhalve maand later twijfelen de artsen of ze chemo moeten geven i.v.m. een diagnose waaraan getwijfeld wordt, maar uiteindelijk kiezen ze er toch voor. Vóór de 1e toediening blijkt al dat de lymfeklieren wat minder gezwollen te zijn. Als de chemo wordt gegeven blijkt na de 4e chemokuur dat de chemo waarschijnlijk niet voldoende zal aanslaan, maar ondanks dit feit wordt de kuur van 8 afgemaakt. De PET-scan die na 3 maanden volgt laat een volledig hersteld beeld zien op  wat littekens na. De artsen zijn verbijsterd. Dit hadden ze niet verwacht. Mevrouw heeft nooit verteld dat ze ook een behandeling tegen het pfeiffervirus.
Natuurlijk wil ik niet zeggen dat mijn behandeling van de pfeiffer het meest essentieel is geweest, maar het heeft zeker bijgedragen tot dit herstel. Wat zou het toch mooi zijn als er een moment komt waarin de artsen willen gaan samenwerken met de aanvullende kennis van alternatief werkende therapeuten, want samen zijn we sterker.

Straling doet meer kwaad dan menigeen denkt. Ik kan er helaas over meepraten. Hier volgt mijn verhaal.
Het was mij al langer bekend dat mijn urine flink zuur was. Ik hield dus heel veel zuren in mijn lichaam vast. Aangezien een verzuurd lichaam gevoelig is voor de welbekende ouderdomskwalen en minder tot niet reageert op de behandelingen bij natuurgeneeskundigen, nam ik ontzurende voetenbaden en baking soda, maar dat hielp niet. Sinds 2 jaar ben ik bezig met het drinken van 2 liter pH 9,5 Kangen water per dag. Door het drinken van dit water kwam ik beter in balans en had ik na 5 maanden geen last meer van de artrose aan mijn vinger. Maar desondanks moest ik met mijn voedingspatroon alle zeilen bijzetten om maar enigszins een redelijke pH van mijn urine te krijgen. De urine bleef nog steeds iets te zuur, wat ik ook deed.
Ruim twee maanden geleden kwam ik in contact met iemand die de stralingsbelasting in mijn huis bekeek. Die was ver boven het normale. Sinds ik vanaf dat moment mijn huis heb ontstoord en mijn opgelopen spininversie heb behandeld haal ik nu met gemak de normale pH in mijn urine, zelfs na een weekend zondigen.
Dit is mijn verhaal maar het zou zomaar ook jouw verhaal kunnen zijn.
Het kunnen meten en behandelen van spininversie ontstaan door een overmaat aan straling heeft mij een extra dimensie gegeven aan mijn behandelingen als therapeut. En door alle techniek van tegenwoordig zal het een steeds belangrijkere behandeling worden.

Een jonge vrouw was 3 weken voordat ze bij me kwam 2 keer opgenomen geweest in het ziekenhuis, eerst 2 weken en na haar ontslag nog weer 4 dagen. Ze had te horen gekregen dat ze de rest van haar leven prednison moest blijven gebruiken om de ontsteking te onderdrukken.
Met behulp van de VEGA-test schreef ik haar 3 middelen voor die invloed hadden op de ontsteking. Een kleine week na de test belde haar moeder op dat ze heftig reageerde op de middelen. Ik adviseerde om de inname hoeveelheid van één middel te verlagen. Hierna bleef het een half jaar stil tot ik haar moeder zag en vroeg hoe het met haar dochter ging. Haar antwoord was dat het heel goed ging. Ze herstelde langzaam en na 3 maanden had ze geen klachten meer.
Tot op de dag van vandaag heeft ze geen klachten meer en dat zonder prednison.

Een man van 30 had sinds zijn 15e last van dagelijks hoofdpijn waar hij ook dagelijks pijnstillers voor gebruikte. Uit het verhaal wat hij over zijn jeugd vertelde kwam naar voren dat er thuis heel veel spanningen waren. Vader was dominant aanwezig en hij altijd zijn best deed om aan de wensen van zijn ouders te voldoen. Nadat ik hem een homeopathisch middel had gegeven kwam hij 6 weken later terug met de mededeling:  heb je 15 jaar hoofdpijn en kan geen arts je helpen en je krijgt een paar korreltjes en het is over. Hij had nog maar een paar keer wat hoofdpijn had gehad toen hij telefonisch contact had met zijn vader. Verder was hij gestopt met de pijnstillers en met roken. Hij voelde zich als herboren.

Een vrouw vertelt het verhaal dat ze al een paar jaar een MS-achtig beeld heeft. Ze heeft als klachten uitvalsverschijnselen in haar benen, tintelingen in haar armen, hoofdpijn en vermoeidheid. Het klachtenbeeld is redelijk constant. Op de CT-scan zijn op haar hersenen kleine littekens in de vorm van witte vlekjes te zien.
D.m.v. de VEGA-test  kom ik erachter dat een lyme-besmetting mogelijk de oorzaak is van haar klachten. Ik behandel haar hiervoor en na 3 maanden is ze klachtenvrij.
Een jaar later zie ik haar weer terug. Ze had sinds een maand een terugval van haar lyme-klachten. Ze ging meteen naar de neuroloog die een CT-scan liet maken.  Hierop was niets te zien. Zelfs de littekentjes die op de vorige CT-scan zichtbaar waren, waren weg!  Bij mij bleek uit de VEGA-test dat er een infectie in het spel was. Na behandeling van deze infectie verdwenen haar klachten weer.

Een paar jaar geleden zag ik een toen 40 jarige vrouw die klachten had van een dichte neus overdag. Ze had hier al 15 jaar last van. In de nacht ging haar neus open en na het opstaan ging deze weer dicht met het vrijkomen van waterige afscheiding en veel niezen gedurende een half uur.
Door behandeling met een goed gekozen constitutiemiddel zijn haar klachten een paar jaar weggeweest maar kwamen helaas toch weer terug. Een operatie aan haar neus hierna bood geen soelaas.
Tijdens het consult bleek dat vaccinaties mogelijk de oorzaak waren van haar klacht. Na het ontstoren hiervan en extra inzet van vitamine D en B12 ging haar neus definitief open. Tot op vandaag is haar neus nog steeds open.
Vermoeidheid na griepklachten
Een man van 53 jaar krijgt dit jaar griep met hoge koorts, keelpijn, neusverkoudheid en veel hoesten. De hoest is droog.
Anderhalve maand nadat hij griep heeft gehad komt hij bij mij met nog steeds klachten als vermoeidheid, hoofdpijn en hoesten. Hij is inmiddels weer aan het werk maar dit kost hem heel veel moeite, hij kan zich slecht concentreren op zijn werk. Inmiddels maakt hij zich zorgen over zijn herstel.
Hij krijgt van mij een homeopathisch middel en nog een paar supplementen om zijn afweersysteem te ondersteunen. Na twee weken krijg ik een email van hem dat het al een stuk beter gaat. Het hoesten is over evenals de hoofdpijn. Weer een paar weken later krijg ik het bericht dat zijn energie  terug is. Hij voelt zich als herboren