Kinderen

Ook kinderen kunnen terecht en geholpen worden door homeopathie

In deze tijd zie je veel kinderen die sensitief zijn, de zogenaamde nieuwetijdskinderen. Zij reageren vaak heel heftig op de prikkels van deze tijd. Denk hierbij aan al het geweld en de verharding in de maatschappij, maar ook de toevoegingen aan het voedsel en de vaccinaties die steeds vroeger in hun leventje en in steeds grotere getallen worden gegeven. Deze prikkels kunnen het kind uit balans doen raken.

Klachten die vaak bij baby’s en peuters voorkomen zijn eczeem, onrust en slecht slapen, darmklachten en infecties van de oren, keel en luchtwegen die lang aanhouden of steeds maar weer terugkomen. Daarnaast zie je, met name in deze tijd, veel kinderen met ADHD of andere gedragsproblemen.
Bij de wat oudere jeugd zie je vaker klachten als pfeiffer, hormonale disbalans en acne.
Soms ontstaan er klachten door een emotionele gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld eens aan het krijgen van een broertje of zusje, gepest worden, het verhuizen van je beste vriend of vriendin, het overlijden van een dierbaar familielid of huisdier of het zien van een brand. Klachten die kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld slapeloosheid, het terugkeren van bedplassen of het ontstaan van onhandelbaar gedrag.

Door behandeling met een homeopathisch geneesmiddel kan de balans weer worden hersteld. Lichamelijke klachten verdwijnen, je zit beter in je vel en de wereld ziet er een stuk lichter uit.
Homeopathische middelen zijn veilig, waardoor ze ook aan kinderen of baby’s gegeven kunnen worden. Met name kinderen reageren nog heel puur op homeopathie, waardoor je vaak heel snel resultaten ziet.

Kortom, als er klachten zijn waar je geen grip op lijkt te hebben of waarvan je denkt dat niemand je kan helpen is het zinvol om toch een keer een afspraak te maken. Er is een grote kans dat ik wat voor je kind kan doen.