Maar net als bij medicijnen kunnen er ook klachten ontstaan na het krijgen van vaccinaties. Deze klachten kunnen een stijve arm zijn, roodheid om de spuitplaats heen of ontroostbaar huilen. Na een aantal weken kunnen er klachten ontstaan zoals steeds terugkerende ontstekingen van de luchtwegen en/of KNO gebied (keel neus oor), eczeem, allergieën of darmklachten. Klachten op psychisch of mentaal niveau worden ook gemeld.
Juist bij baby’s kunnen deze klachten ontstaan. Dit komt omdat hun afweersysteem de eerste 6 tot 8 maanden in ontwikkeling is en juist dit systeem wordt extra op de proef gesteld. Zeker als tegen zeven infectieziektes tegelijk wordt gevaccineerd. Niet alleen baby’s maar wij allemaal, en dan met name de sensitieve onder ons, kunnen klachten ontwikkelen na vaccineren.

Met homeopathie kan je goed anticiperen op deze klachten. Hier zijn onderzoeken naar gedaan die dit staven. Zo zijn in november 2000 de resultaten gepresenteerd waaraan zo’n 50 homeopathische artsen en tweehonderd patiënten hadden meegewerkt. Het was opvallend dat 70% van de patiënten sterk tot helemaal verbeterden en de rest enigszins tot niet.

Zie https://janhoes.nl/?id=54  en http://www.tinussmits.nl/3734/home.aspx