Werkwijze

Lees hier meer over de diverse behandelingen en mijn werkwijze

Homeopathie

De grondlegger van de homeopathie is Samuel Hahnemann (1755 – 1843). Hij leefde in een tijd waarin behandelingen als aderlating, darmspoelingen, drankjes en verzwakkende diëten de mens alleen maar zieker maakten. Uit ongenoegen over deze behandelingen ging hij, inmiddels werkzaam als arts, kleine hoeveelheden stoffen testen. Later maakte hij hier zelfs verdunningen van. Hiermee werd de geboorte van de homeopathie in het jaar 1796 een feit.

In de homeopathie ga je op zoek naar het juiste middel d.m.v. een gesprek. Hierin komen veel onderwerpen aan bod. Niet alleen de lichamelijke klachten maar ook gebeurtenissen die een grote impact hebben gehad, de psychische gesteldheid, angsten, werk en hobby’s komen aan bod. Het is dus belangrijk om een inzicht te krijgen in hoe je in het leven staat. Bij dit gesprek is het belangrijk dat je zo eerlijk en volledig mogelijk bent in je antwoorden.

In de reguliere geneeskunde wordt er veelal een behandeling gestart op het klachtenbeeld zelf. Er wordt bijvoorbeeld antibiotica gegeven tegen een ontsteking, hormoonzalf bij eczeem of medicijnen tegen een hoge bloeddruk. Op deze manier werk je niet aan de werkelijke oorzaak, maar onderdruk je de klacht alleen maar. Hierdoor kan op een dieper niveau een andere klacht ontstaan. Zo kan een onderdrukt huideczeem astma veroorzaken. Bij een homeopathische behandeling kijken we naar de totale mens i.p.v. alleen naar zijn/haar klacht.

Door een goed gekozen middel zal je klacht herstellen doordat het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd. Je zal meer energie krijgen en merken dat je beter in je vel kom te zitten of dat je die beslissingen gaat nemen die je alsmaar uitstelde.

Een behandeling met homeopathie kan gecombineerd worden met de reguliere medicatie. Vaak zie je dat na verloop van tijd de noodzaak van het inzetten van deze reguliere geneesmiddelen, in overleg met de behandelend arts, vermindert of stopgezet kan worden.

De VEGA-test

De VEGA-test is een weerstandsmeter. Dit is een meter die kleine veranderingen in de huidweerstand kan meten. Veranderingen in de huidweerstand ontstaan door een reflex in je lichaam. Een reflex ontstaat buiten je wil om, je kunt hem niet beïnvloeden.

Zo treedt er een reflex op wanneer het lichaam bijvoorbeeld in contact komt met de trilling (frequentie) van een stof die niet herkend wordt of schadelijk is voor het lichaam. Er ontstaat dan een weerstandsverhoging die met het VEGA-apparaat zichtbaar gemaakt kan worden.
Zo heeft elk orgaan in ons lichaam heeft ook zijn eigen trilling. Een ziek orgaan heeft een andere trilling en zal daarom de gezonde trilling niet herkennen en dus afwijzen.

De VEGA-test is een testmethode om in een korte tijd een beeld te krijgen van de toestand van het lichamelijke functioneren met zijn verstoringen.

Stralingsoverbelasting en spininversie

We werken tegenwoordig veel met computers, tablets, smartphones en Wifi. We kunnen niet meer zonder. We hebben een televisie op de slaapkamer, slapen op een waterbed of boxspring, hebben een elektrische wekker/smartphone naast ons hoofdeinde en koken elektrisch of maken gebruik van de magnetron. Dit alles kan ons lichaam negatief beïnvloeden.
Wat heel veel mensen niet weten is dat straling invloed heeft op het functioneren van je lichaam. Inmiddels heeft 95% van de mensen in min of meerdere mate last van straling. Het gevolg van stralingsbelasting is dat onze cellen slechter in staat zijn om hun werk goed te doen. Hierdoor ontstaat er vervuiling in de cellen waardoor gifstoffen zich ophopen en verzuring van het lichaam toeslaat met alle gevolgen van dien.

De eerste verschijnselen van stralingsbelasting zijn vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn en concentratieklachten. Als dit doorgaat ontstaan klachten van het zenuwstelsel, spieren, fibromyalgie, infectiegevoeligheid of zelfs een burnnout. Een burnout is iets wat in de jaren 80 van de vorige eeuw bij jonge personen bijna niet aan de orde was. Nu hoor je het regelmatig.

 

Als de stralingsbelasting te groot wordt kan er een spininversie ontstaan. Als je eenmaal een spininversie hebt, kan je lichaam dit vaak niet meer eigenhandig terugdraaien. Hiervoor is behandeling nodig en gelukkig ook beschikbaar.
Belangrijk is het dus om dit op te sporen en te behandelen, want met een spininversie kan een alternatieve behandeling minder goed of zelfs averechts werken.

Helend water

We leven in een maatschappij waarin verzuring toeslaat.

Oorzaken van verzuring zijn:
– Slechte (zuurvormende) voeding
– Overmatig gebruik van alcohol en suiker
– Stressbelasting
– Medicijngebruik
– Roken en milieuverontreiniging
– Stralingsbelasting

Door een dreigende verzuring  gebruikt het lichaam basische mineralen (calcium, magnesium, kalium en natrium) om de zuurgraad in het bloed te herstellen. Hierdoor ontstaan tekorten van deze mineralen in het lichaam waardoor de ons bekende welvaartsziektes kunnen optreden. Het drinken van dit water is een belangrijk preventieve maatregel om zo lang mogelijk gezond te blijven en vervelende kwaaltjes zoals allergieën, artrose, jicht, diabetes, hart- en vaatziektes (en nog veel meer) te behandelen of buiten de deur te houden.

Het apparaat, wat de kwaliteiten van bronwater evenaart, is gemakkelijk aan te sluiten op de uitmonding van de kraan en levert direct het vereiste water op. Nadat het water geïoniseerd is, is het basisch van kwaliteit. Ook is het water rijk aan antioxidanten en wordt het beter opgenomen door het lichaam omdat het kleiner geclusterd is. Dit in tegenstelling tot  het gewone kraanwater wat met veel meer moleculen aan elkaar vast zit.